RDM Бюлетин

HR Експерт Октомври в София: всичко, което специалистите по Човешки Ресурси трябва да знат за новостите в трудовото, осигурителното и пенсионното законодателство

Кога: 23 октомври 2017 г. - 23 октомври 2017 г.
Къде: гр. София, Новотел София **** (до The Mall)

2017-10-23 09:00 2017-10-23 17:30 Europe/Sofia HR Експерт Октомври в София: всичко, което специалистите по Човешки Ресурси тряб Какво ще научите, ако участвате в този семинар: Командироване в рамките на ЕС - какво трябва да знае българският работодател за своите ангажименти към персонала си и за рисковете от глоби и санкции от контролните органи на държавите членки Кога е... гр. София, Новотел София **** (до The Mall) RDM BG office@rdm-bg.com

Теми и акценти на семинара

Уверяваме Ви, че може да разчитате на нашата запазена марка

 • първокласни лектори;
 • изцяло практически-ориентирани програми
 • луксозни условия на провеждане
 • отличен кетъринг
 • много подаръци и изненади!

Обучението е изключително подходящо за:

 • мениджъри Човешки Ресурси
 • специалисти Труд и Работна Заплата
 • главни, зам.главни и оперативни счетоводители
 • финансови мениджъри и контролери

Програма

Какво ще научите, ако участвате в този семинар:


Командироване в рамките на ЕС - какво трябва да знае българският работодател за своите ангажименти към персонала си и за рисковете от глоби и санкции от контролните органи на държавите членки

Кога е налице командироване в рамките на режима за предоставяне на услуги?

Как да определим приложимото осигурително законодалтество, когато изпращаме персонал в рамките на ЕС?

Специфики при прилагането на режима в един от най-засегнатите сектори - международния транспорт.

Командироване в група предприятия и новата наредба за командироването– какво промени най-новото указание на МТСП?

Какви са спецификите при осигуряването на командированите работници и служители, когато приложимито осигурително законодателство е това на България - подаване на данни към НАП чрез декларации Образец 1 и 6. Изискване за издаване на удостоверение А1.

Промени в Кодекса на Труда относно сумираното изчисляване на работното време - в сила от 1 Януари 2018 г.

Задължение на работодателите да изготвят и утвърдят поименни графици за периода на работа, за който е установено сумирано изчисляване - на какви условия трябва да отговарят графиците?

Специфики при полагане на нощен труд

Как да определим нормата за продължитеност на работното време? Ще се промени ли тази норма, ако през част или целия период, за който е установено сумирано изчисляване, работникът или служителят е в отпуск?

Какво следва да направим, ако в края на периода реално отработените часове са по-малко от предварително определените и това не е по вина на работника или служителя? А какво е третирането на отработени часове над предварително определените?

На какво заплащане има право работникът или служителят, ако трудовото им правоотнешение е прекратено преди изтичане на периода на сумирано изчисляване и те не са отработили определените часове, но не по своя вина?

Проект за промени в Кодекса на Труда от Юли 2017 г.:

Засилени правомощия на ГИТ да извършва проверки при неизплащане на трудови възнаграждения и обезщетения и след прекратяване на трудовия договор и да издава задължителни предписания.

 • Нов срок за работодателя да изплати дължимите обезщетения
 • Нови права за работниците да изискват заповед за неизбавно изпълнения след влезли в сила предписания към работодателя
 • Нова възможност за работниците да получат възнагражденията си от Фонда за гарантиране на вземанията
 • Проекто промени и в Търовския Закон относно статута на вземанията по трудови правоотношения при осребряване на активите на дружество в несъстоятелност

Проект за изменения в КСО от Юли 2017

Облекчен режим за осигурените лица да прехврълят средствата си от един пенсионен фонд в друг и премахване на таксата за прехвърляне

Ново задължение за пенсионноосигурителните дружества да поддържат електронни досиета на осигурените лица, откъдето те да могат да правят справки и да проследяват досието си.

Пенсиониране на работниците и служителите и ангажиментите на работодаля

Промени в пенсионното законодателство, касаещи работодателите: какви документи сме длъжни да издадем, доказващи осигурителния доход и осигурителния стаж – срокове и съдържание.

Срокове за подаване на заявленията за пенсиониране: практически съвети за отстраняване на нередностите по приложените документи. Специфики при доказване на доходи и стаж за самоосигуряващи се лица.

Възможности за закупуване на осигурителен стаж.


Програма по часове:


09.00 - 09.30 ч.: регистрация

09.30 - 11.00 ч.: семинарни занятия

11.00 - 11.30 ч.: кафе-пауза

11.30 - 13.00 ч.: семинарни занятия

13.00 - 14.00 ч.: обедна почивка

14.00 - 15.30 ч.: семинарни занятия

15.30 - 16.00 ч.: кафе-пауза

16.00 - 17.30 ч.: семинарни занятия

Лектори

Поканили сме трима водещи експерти от НАП, НОИ и ИА ГИТ.


Те ще Ви дадат ценни съвети как да приложите промените в законодателството и да ги обясните на мениджмънта и служителите във Вашата организация, както и да изпълните в срок ангажиментите си към контролните органи:

 • Катя Кашъмова: н-к отдел "Осигуртелна Методология" в Дирекция Данъчно-осигурителен контрол в ЦУ на НАП

Г-жа Кашъмова е изключително компетентна по всички казуси, касаещи социалното и здравно осигуряване, както и приложението на европейското законодателство в областта. Участва в разработването на промените в КСО и подзаконови разпоредби. На международно ниво, представлява НАП в договарянето на друстранни спогодби и договори за социална сигурност.

 • Теодора Дичева - директор на Дирекция "Правно осигуряване на инспекционната дейност" в ИА ГИТ

Г-жа Дичева има винаги най-актуална информация относно очаквани промени, последни указания и писма на инстутициите. Подготвена е да отговри на всички въпроси по трудовото законодателство, включително новия режим за командироване в ЕС, дава ценни съвети по най-рисковите и най-често проверявани от контролните органи аспекти на КТ и прилежащите му наредби. Като лектор, г-жа Дичева е много ентусиазирана и всеотдайна - често изпраща допълнителни материали за участниците или поема ангажимент да осигури отговор и на най-заплетения казус.

 • Елка Атанасова - началник отдел в Дирекция Пенсии в ЦУ на НОИ

Г-жа Атанасова има дългогодишен опит като експерт по Пенсии в НОИ и с лекота ще отговори на всички въпроси, които специалсит HR и ТРЗ имат относно изискванията, които трябва да спазят при пенсиониране на служители в тяхната организация.


Място на провеждане - гр. София, Новотел София **** (до The Mall)

Novotel Sofia
Bulgaria Hall
Ресторант
Кафе пауза в Новотел
Вкусни плодови тарталети
Семинарни занятия

Полезна информация

Как да стигнете до хотела?

Novotel Sofia е най-новият четиризвезден бизнес хотел, част от международна верига в София.

Има изключително удобна локация – на бул. Цариградско Шосе 115 N – в непосредствена близост до The Mall –най-популярния шопинг център в столицата.

До Novotel може да стигнете лесно и удобно с градски транспорт от различни точки на града: ако имате нужда от подробна информация – се обърнете към нас.

С автомобил ще стигнете до Novotel само за 5-10 мин. от самия център на София.

Като участници в наше обучение, може да ползвате абсолютно безплатно подземния паркинг на хотела (до изчерпване на местата в паркинга)

Информация за нощувки

Ако не сте от София и желаете да Ви съдействаме с резервация за нощувки, с удоволствие ще Ви предложим различни варианти съобразени с Вашия бюджет.

Видове регистрацииСеминарна такса:

 • 145 лв. крайна цена *


 • семинарни занятия - 8 учебни часа
 • учебни материали
 • сертификат за преминато обучение
 • 2 богати кафе-паузи
Доплащане за обяд на 23 Октмвори: 20 лв. крайна цена

Възползвайте се от нашите специални отстъпки:

 • 5 % за лоялни клиенти на RDM*
 • 5 % при участие на двама или повече участници, или
 • 10 % при участие на четирима или повече участници

*отстъпката за лояни клиенти може да се комбинира с отстъпките за повече участнициФинансова Академия RDM Ви обещава най-високо качество: луксозни условия за провеждане, практическа програма, атрактивна цена, отличен кетъринг и много изненади.

Защото нашите клиенти заслужават най-доброто!

* Финансова Академия Ар Ди Ем ЕООД не е регистрирана по ЗДДС


Краен срок за плащане: 16 Октомври 2017

Финансова Академия Ар Ди Ем ЕООД

IBAN: BG60STSA93000024696471

BIC: STSABGSF

Банка ДСК АД

Бъдете спокойни за парите си! Запознайте се с нашата политика по канселации, която защитава Вашите интереси:

 • Ако се откажете не по-късно от 7 дни преди началната дата на семинара, възстановяваме напълно преведената семинарна такса.
 • Ако се откажете след това, възстановяваме 70 % от преведената такса и останалите 30 % може да ползвате като депозит за следващи наши обучения.
 • За канселации в деня на събитието, удържаме 30 лв. административна такса и останалата сума може да ползвате като депозит за следващи наши обучения.
 • Ако към резервацията, която искате да канселирате, е включено и хотелско настаняване, обърнете се към нас, за да Ви препратим условията на хотела.


Тел.: +359 888 20 56 49
полезни връзки:
Предстоящи семинари / Отминали семинари по Счетоводство, Данъци, Осигуряване и Трудово Право
2000-2018 © АР ДИ ЕМ ООД. Всички права запазени. Поддържа се от Студио Кипо